Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργου Κατρούγκαλου θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Καλαμάτα ημερίδα με θέμα «Η εξωστρέφεια και η προώθηση των προϊόντων σε νέες αγορές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της ανάγκης για ένα παραγωγικό μοντέλο στη χώρα μας καθώς και οι προσπάθειες που γίνονται στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της οικονομικής διπλωματίας, ώστε να ανοίξουν νέες αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών, ιδιώτες επιχειρηματίες από το χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΤΕΙ Καλαμάτας, εφόσον στόχος είναι η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την επιστημονική κοινότητα, επισημαίνεται.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, θα κωδικοποιηθούν και θα συζητηθούν στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που θα συνεδριάσει στην Τρίπολη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καλαμάτας, στις 11.30.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης