ΗΠΑ: Φοβούνται μην πάθουν ό,τι και η Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 09:08
ΗΠΑ: Φοβούνται μην πάθουν ό,τι και η Ελλάδα
Μια κρίση ανάλογη με αυτή που περνά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με το χρέος τους, εάν δεν υιοθετήσουν ένα συνδυασμό φορολογικών αυξήσεων και περικοπών στις δαπάνες για την χαλιναγώγηση του ελλείμματός τους.

Αυτό εκτιμά ηγέτης των Δημοκρατικών στην αμερικανική βουλή, Στένι Χόγιερ.

"Αρκεί να κοιτάξουμε πέρα από τον Ατλαντικό στην Ελλάδα και την μεγάλη οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε ,για να καταλάβουμε. Μπορεί να συμβεί και εδώ. Αν δεν αλλάξουμε πορεία θα συμβεί και εδώ" τόνισε ο Χόγιερ, που θεωρείται στενός συνεργάτης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη βουλή μιλώντας στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς σημείωσε ότι "Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο θα πρέπει να λάβουν τις δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η διόγκωση του ελλείμματος και το χρέος-ρεκόρ των Ηνωμένων Πολιτειών".

"Η μόνη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη και των δύο πλευρών είναι μια ισορροπημένη προσέγγιση, η οποία θα προβλέπει κάποιες περικοπές στις δαπάνες και θα οδηγεί στην αύξηση των εσόδων, αποφεύγοντας πάντως τις υπερβολές και στους δύο τομείς" τόνισε ο Χόγιερ.

Το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέρχεται στα 12,44 τρισεκατομμύρια δολάρια και το δημοσιονομικό έλλειμμα για το φορολογικό έτος 2010 -το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου- προβλέπεται ότι θα σπάσει όλα τα ρεκόρ ανερχόμενο στα 1.556 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 09:39