ΗΠΑ: Η ανάκαμψη της οικονομίας από τον επόμενο χρόνο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009, 10:47
ΗΠΑ: Η ανάκαμψη της οικονομίας από τον επόμενο χρόνο

Η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματιστεί στο τέλος του 2009 και η ανάκαμψη θα αρχίσει από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του προέδρου της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED).

Ο Μπεν Μπερνάνκι, που διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος μίας μεγάλης ύφεσης όπως η "ιστορική" του 1929 είναι πλέον απομακρυσμένος, θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ρίσκο για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης.

«Η ανάκαμψη δεν θα έρθει μέχρις ότου οι χρηματοοικονομικές αγορές και οι τράπεζες σταθεροποιηθούν», δήλωσε ο Μπερνάνκι, σημειώνοντας πως το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης χρειάζεται «κάποια υπομονή και υποστήριξη».

Τα σχόλια του προέδρου της Fed φανερώνουν ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να δεχτεί κριτική από τις νομοθετικές αρχές σχετικά με οποιαδήποτε αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση προς τους προβληματικούς χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, δήλωσε αυτόν το μήνα πως το πρόγραμμα διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009, 10:47