Η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματιστεί στο τέλος του 2009 και η ανάκαμψη θα αρχίσει από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του προέδρου της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED).

Ο Μπεν Μπερνάνκι, που διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος μίας μεγάλης ύφεσης όπως η “ιστορική” του 1929 είναι πλέον απομακρυσμένος, θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ρίσκο για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανάκαμψη δεν θα έρθει μέχρις ότου οι χρηματοοικονομικές αγορές και οι τράπεζες σταθεροποιηθούν», δήλωσε ο Μπερνάνκι, σημειώνοντας πως το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης χρειάζεται «κάποια υπομονή και υποστήριξη».

Τα σχόλια του προέδρου της Fed φανερώνουν ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να δεχτεί κριτική από τις νομοθετικές αρχές σχετικά με οποιαδήποτε αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση προς τους προβληματικούς χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, δήλωσε αυτόν το μήνα πως το πρόγραμμα διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης