Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη, μία ημέρα πριν ανακοινωθούν τα δεδομένα της απασχόλησης για τον Αύγουστο. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις ΗΠΑ την εβδομάδα της 1ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 12.000 την εβδομάδα στις 365.000. Οι εμπειρογνώμονες της Wall Street περίμεναν αύξηση στις 370.000. Ο κινητός μέσος όρος του αριθμού των ανέργων των τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 250, στις 371.250.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων υποχώρησε κατά 6.000 στις 3.322.000 για την εβδομάδα έως τις 25 Αυγούστου.

Παράλληλα παρατηρήθηκε και βελτίωση του δείκτη ISM υπηρεσιών τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης που αποτυπώνει τη δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην οικονομία των ΗΠΑ ανήλθε στις 53,7 μονάδες από 52,6 μονάδες τον Ιούλιο. Το επίπεδο αυτό αξιολογείται ως υψηλότερο των τελευταίων τριών μηνών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στις 52,5 μονάδες.

Σήμερα ζωτικής σημασίας για την αμερικανική οικονομία θεωρείται η ανακοίνωση του ποσοστού των ανέργων τον Αύγουστο, καθώς θα καθορίσει τη μελλοντική στάση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης