Υποχώρησαν τον Ιανουάριο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ από τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας και νέα χαμηλά, με τις μέσες τιμές των κατοικιών να διαμορφώνονται στα επίπεδα των αρχών του 2003, όπως έδειξαν οι δείκτες Case-Shiller της Standard & Poor΄s για τις τιμές των κατοικιών.

“Παρά κάποιες θετικές οικονομικές ενδείξεις, οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να υποχωρούν”, σημειώνει ο David Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής των δεικτών της S&P. Οι δείκτες Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές και τις 20 μεγαλύτερες περιοχές στις ΗΠΑ υποχωρούν περίπου 34% από την κορυφή του 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιανουάριο ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών και ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησαν 0,8% από τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές υποχώρησαν 3,9% για τις 10 μεγαλύτερες περιοχές και 3,8% για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές σε μη προσαρμοσμένη βάση. Μόλις τρεις πόλεις κατέγραψαν αύξηση των τιμών σε ετήσια βάση, το Ντένβερ, το Ντιτρόιτ και το Φοίνιξ.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης