Η κομητεία Jefferson της Αλαμπάμα εμπίπτει πλήρως στις διατάξεις του κεφαλαίου 9 για προστασία από τους πιστωτές της και μπορεί να προχωρήσει με την υπόθεση της σύμφωνα με ομοσπονδιακό δικαστήριο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η υπόθεση φτάνει τα 4,23 δισ. δολ. και είναι η μεγαλύτερη από αμερικανική κομητεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα των πιστωτών ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων για προστασία καθώς το χρέος της δεν ήταν επιλέξιμο. Ο δικαστής Thomas Bennett σε δικαστήριο της Αλαμπάμα αποφάσισε ότι η υπόθεση μπορεί ανα προχωρήσει.

Η κομητεία υπέβαλε αίτηση για προστασία στις 9 Νοεμβρίου καθώς η προηγούμενη προκαταρκτική συμφωνία με τους πιστωτές της κατέρρευσε.

Οι πιστωτές της, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη JPMorgan Chase, είχαν υποστηρίξει ότι η πολιτεία δεν μπορεί να ενταχθεί στο κεφάλαιο 9 καθώς η πολιτεία δεν είχε εκδώσει ομολόγα όπως απαιτείται από τον πολιτειακό νόμο. Όπως οι περισσότερες κομητείες της Αλαμπάμα, η κομητεία είχε εκδώσει εντάλματα (warrants) μια μορφή χρέους ιδιαίτερα δημοφιλής από τη δεκαετία του 1930.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απόφαση του ο δικαστής σημειώνει ότι η κομητεία «έχει χρεοκοπήσει, επιθυμεί να δρομολογήσει ένα σχέδιο προσαρμογής των χρεών της και έχει διαπραγματευτεί με καλή πίστη».

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης