Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, αν και ο ρυθμός επιβράδυνε αισθητά σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η οικονομία πρόσθεσε 160.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Αυτή ήταν η μικρότερη αύξηση από το Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή ο δείκτης ανεργίας, ο οποίος προκύπτει από διαφορετική έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά, παρέμεινε αμετάβλητος στο 5%.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 205.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με την ανεργία να παραμένει στο 5%.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία πρόσθεσε συνολικά 19.000 λιγότερες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο απ΄ ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί. Από την αρχή του έτους η οικονομία προσθέτει περίπου 192.000 θέσεις εργασίας το μήνα κατά μέσο όρο, επιβραδύνοντας από το 2015 όταν ήταν 229.000 θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 8 cents τον προηγούμενο μήνα στα 25,53 δολ. Σε ετήσια βάση οι μισθοί σημειώνουν άνοδο 2,5%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι το μερίδιο των Αμερικανών που συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό υποχώρησε στο 62,8% τον Απρίλιο από 63,0% τον Μάρτιο. Το μερίδιο είχε διολισθήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 62,4%, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1977.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης