Η προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας στο πεδίο του τουρισμού, καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ευτύχη Βασιλάκη.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε αγορές που δεν συγκαταλέγονταν μέχρι πριν από λίγο καιρό στις παραδοσιακές αγορές της χώρας μας και από τις οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις κρατήσεις των τελευταίων ετών, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων στις χώρες αυτές συγκαταλέγονται η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, έγινε έπειτα από αίτημα του Ευτύχη Βασιλάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών για την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης