Η συσχέτιση τεχνολογίας και τουρισμού αναδείχθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τρίτη η VISA Hellas, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με θέμα: «Ανάπτυξη μέσω καινοτομίας».

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές, η τεχνολογία αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθεί τουριστικά η Ελλάδα και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέμβασή του, ο Αλέξανδρος Λαμνίδης, γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος είναι υπέρ της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σωστό μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές στον χώρο του τουρισμού αποτελεί παγκόσμια τάση. Η χρήση καρτών αυξάνεται ταχύτατα με παράλληλο κλείσιμο μέσω διαδικτύου ταξιδιών.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τον κ. Λαμνίδη, συνιστά βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και η τεχνολογία είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει την εικόνα του τουριστικού προϊόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2013-2014 του ELTRUN(Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, η μέση αξία των online συναλλαγών στον κλάδο του τουρισμού κινήθηκε στα 1.500 ευρώ, με τo μεγαλύτερο μερίδιο να το παίρνει η αγορά υπηρεσιών όπως ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 74% των ερωτηθέντων δήλωσε πως χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό εμπόριο πρωτίστως για ικανοποίηση αναγκών που αφορούν σε ταξιδιωτικές υπηρεσίες, όπως η αγορά εισιτηρίων, ενοικίαση αυτοκινήτου κ.λπ.

Για το πρώτο 9μηνο του 2014, από το προαναφερθέν 74%, το 60% προτίμησε από 1-6 φορές το διαδίκτυο για την αγορά αυτών των υπηρεσιών, ενώ το υπόλοιπο 14% κινήθηκε online πάνω από 7 φορές.

Τέλος, ευοίωνο αποδεικνύεται το μέλλον για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς έξι στους δέκα online καταναλωτές θα αυξήσουν το 2015 την αξία των online αγορών τους και μόνο ένας στους δέκα θα τη μειώσει.

Διαβάστε επίσης: Συναλλαγές με πιστωτική σε 23 νησιά, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015, 12:32

Συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στα νησιά, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, 09:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης