Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, υπερασπίστηκε χθες το νομοσχέδιο για τον τρόπο διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος, κάνοντας την πρώτη του παρέμβαση μετά την απόφαση ενός από τους σημαντικότερους οίκους αξιολόγησης στην Wall Street να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της κυβέρνησης.

«Ο συμβιβασμός μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τη μείωση του ελλείμματος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά ο δρόμος που χρειάστηκε να διανύσουμε για να φθάσουμε σε αυτό διήρκεσε πάρα πολύ και ήταν ορισμένες φορές πολύ διχαστικός. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να καταστήσουμε σαφή τη βούληση, την δυνατότητα και την δέσμευση του έθνους μας, ότι θα συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δημοσιονομικές και οικονομικές προκλήσεις», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό οι εκλεγμένοι ηγέτες να συνενωθούν, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία μας και να αποκτήσει το έθνος μας ισχυρότερα δημοσιονομικά θεμέλια. Όλα τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει να θέσουν υπεράνω των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών τους την κοινή μας δέσμευση σε μια ισχυρότερη ανάκαμψη και μια ορθότερη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική πολιτική. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρξει φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της οικονομίας των Η.Π.Α.», προστίθεται.

Ο Standard & Poor’s αργά την Παρασκευή υποβάθμισε την κατάταξη στην οποία τοποθετεί το χρέος των Η.Π.Α. στο AA+ από το AAA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης