Ελάχιστες ήταν οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, από το κλείσιμο της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς και έπειτα, με τις περισσότερες ισοτιμίες να σταθεροποιούνται. Το δολάριο εξακολουθεί να ενισχύεται, ενώ η όποια μικρή υποχώρηση του νομίσματος αποδίδεται σε βραχυπρόθεσμο profit-taking και προσωρινή σταθεροποίηση.

Η προσοχή στρέφεται συνεχώς στη διεύρυνση των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τα ιταλικά ομόλογα να ετοιμάζονται να ξεπεράσουν την απόδοση-«συναγερμό» του 8%. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να οδηγήσει σε επίσημη αντίδραση, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό οικονομικό ημερολόγιο, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, ήταν σχετικά ήσυχο μέχρι στιγμής μετά και την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία και την αύξηση στους μέσους εβδομαδιαίους μισθούς στην Αυστραλία.

Ανακοινώνονται στην πορεία της ημέρας οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία, ενώ στις Η.Π.Α. αναμένονται οι νέες οικοδομικές άδειες, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και ο Philly Fed. Επίσης, περιμένουμε τις ομιλίες των Barnier, Sarkozy, Merkel, Pianalto της Fed, Dudley της Fed, Barroso και Almunia.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης