«Αντίθετα με ότι λέγεται, ο προϋπολογισμός κινείται εντός των στόχων που έχουν τεθεί. Είμαστε με ασφάλεια 1 δισεκατομμυρίου ευρώ πιο κάτω από τον στόχο που έχει τεθεί».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή διαδοχικά δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται αναφορά για λήψη πρόσθετων μέτρων ή για απαίτηση της τρόικας για περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού περιορίστηκε κατά 39,7%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 39,5%, που είχε καθοριστεί στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υστέρηση των εσόδων κατά 1,3 δισ. ευρώ που αναφέρεται σε δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς στο σκέλος των εσόδων παρατηρείται μια υστέρηση της τάξης των 770 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το γεγονός της μικρής αυτής υστέρησης οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2010 εκκαθαρίστηκαν 700.000 λιγότερες δηλώσεις φόρου εισοδήματος σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει η φήμη περί φερομένης απαίτησης της τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης