Ζεστό χρήμα θα τρέξει για έξι δήμους της Ηπείρου προκειμένου να αποκαταστήσουν και να βελτιώσουν τους αγροτικούς δρόμους.

Πρόκειται για τα πρώτα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ένα πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών και δίνει πραγματική ανάσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι στους τελευταίους μήνες υλοποιείται σειρά έργων σε όλους τους τομείς των υποδομών και καλύπτονται τεράστια κενά στο σύνολο των Δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι έξι δήμοι της Ηπείρου εντάσσουν στο πρόγραμμα έργα αγροτικής οδοποιίας με συνολικό προυπολογισμό που φτάνει στα 4,6 εκατομμύρια.

Αναλυτικά:
• Βόρειων Τζουμέρκων Βελτίωση αγροτικών δρόμων εκούσιου Αναδασμού κάμπου Πλαισίων 860.000 €
• Δωδώνης Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Δωδώνης 868.000 €
• Ζαγορίου Βελτίωση ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου ΤK Πέτρας 505.000 €
• Νικολάου Σκουφά Αγροτική οδοποιία στο Δήμο Νικολάου Σκουφά 633.022 €
• Σουλίου Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σουλίου 868.000 €
• Φιλιατών Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Φιλιατών 868.000 €

Η συγκεκριμένη πρόσκληση έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η ένταξη των προτάσεων γίνεται με άμεση αξιολόγηση.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης