Τελικά, η πρόσφατη ανοδική αντίδραση των επενδύσεων ρίσκου εξασθένισε. Η απουσία θετικών εξελίξεων αλλά και μιας ικανοποιητικής απόφασης από την πλευρά του Eurogroup τροφοδότησε ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων, το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες συνεδριάσεις. Το νόμισμα που θα επωφεληθεί θα είναι το δολάριο, ενώ το νόμισμα με τη χειρότερη απόδοση είναι, μέχρι στιγμής, το δολάριο Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, εφιστάται η προσοχή στο γιεν, καθώς εκτιμάται ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα υποχωρήσει σημαντικά ακόμα και σε μια αγορά αποστροφής ρίσκου, δεδομένου ότι ασκείται ισχυρή πίεση για μια νέα παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί είναι οι Ιάπωνες αξιωματούχοι που θίγουν αυτό το ζήτημα, όπως ο Nishimura της BOJ, ο οποίος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης. Μια διάσπαση της ισοτιμίας USD/JPY πάνω από το 78,30 θα επιταχύνει την άνοδο.

Οι ροές κεφαλαίων κατά την εκπνοή του μήνα αναμένεται να επηρεάσουν την αγορά σήμερα. Οι αγορές τείνουν να κινούνται πιο επιθετικά την τελευταία ημέρα του μήνα και, δεδομένης της υπάρχουσας μεταβλητότητας, είναι πιθανό υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις.

Πλούσιο είναι σήμερα το οικονομικό ημερολόγιο, με την ανεργία στη Γερμανία και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να ξεχωρίζουν. Στις Η.Π.Α. ανακοινώνονται οι θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, ο Chicago PMI και οι πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα. Στον Καναδά αναμένεται το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης