Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) εξέδωσαν χθες ανακοίνωση μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον, στην οποία αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν σε μια «ισχυρή και συντονισμένη δράση» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι θα υπάρξουν σύντομα εγγυήσεις πως οι τράπεζες θα έχουν επαρκή ρευστότητα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι τα κράτη-μέλη της G20 θα κάνουν τα βήματα που απαιτούνται για να σταθεροποιήσουν τον χρηματοοικονομικό τομέα, λαμβάνοντας υπόψη την «εύθραυστη» κατάσταση του χρηματοοικονομικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η G20 υπόσχεται μια ισχυρή και συντονισμένη αντίδραση στην κρίση. Είναι αποφασισμένη να στηρίξει την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και να μειώσει τα ελλείμματα μέσω αξιόπιστων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Οι Κεντρικές Τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν στις τράπεζες την αναγκαία ρευστότητα. Οι νομισματικές πολιτικές θα διατηρήσουν την σταθερότητα των τιμών και θα συνεχίσουν την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης», προστίθεται.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης