Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών ανακοίνωσε η Standard & Poor΄s Ratings Services καθώς θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι σήμερα λιγότερο διατεθειμένες να παρέμβουν για να τις στηρίξουν.

«Οι δράσεις αυτές αντανακλούν την άποψη μας ότι η έκτακτη κυβερνητική στήριξη είναι πλέον απίθανη», αναφέρει ο οίκος επικαλούμενος το νέο πλαίσιο που προβλέπει και την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών bail-in στο πλαίσιο της οδηγίας για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους νέους κανονισμούς, όταν μια τράπεζα πρέπει να εξυγιανθεί, το σχετικό κόστος θα επωμίζονται καταρχάς οι μέτοχοι και πιστωτές της τράπεζας (΄bail-in΄) και, στη συνέχεια, θα υπάρξει χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο εξυγίανσης.

Μεταξύ άλλων ο οίκος υποβάθμισε κατά μία ή δύο βαθμίδες την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των: Barclays PLC, Credit Suisse Group AG, HSBC Holdings PLC, HSBC USA Inc. και Lloyds Banking Group PLC.

Ταυτόχρονα υποβάθμισε κατά μία ή δύο βαθμίδες τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση των Royal Bank of Scotland Group PLC και Standard Chartered PLC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης