Χαμηλότερα του 8,1% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου την Παρασκευή, καθώς η εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος οδηγεί σε άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων. Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσαν οι λεκτικές παρεμβάσεις στελεχών κεντρικών τραπεζών ότι οι διευκολυντικές νομισματικές πολιτικές θα συνεχισθούν.

Στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ήταν στο 9,2%, ωστόσο στις 12.30 υποχωρούσε χαμηλότερα του 8,1%, με την αποκλιμάκωση να έχει ισχυρή δυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς ομολόγων, οι παρεμβάσεις κεντρικών τραπεζιτών και οι διαβεβαιώσεις για ενίσχυση των επιπέδων ρευστότητας οδήγησαν τους επενδυτές να τοποθετηθούν εκ νέου στο κρατικό χρέος της περιφέρειας της Ευρωζώνης, καθώς πλέον προεξοφλούν την αρχή ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να λάβει επιπλέον μέτρα, εάν χρειαστεί.

Χ.Λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης