Υψηλό ενδιαφέρον επενδυτικών οίκων για ελληνικές εταιρείες

Υψηλό ενδιαφέρον επενδυτικών οίκων για ελληνικές εταιρείες
Εκπρόσωποι από είκοσι εταιρείες, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα συναντηθούν με διαχειριστές κεφαλαίων, στο πλαίσιο του 4ου Επενδυτικού φόρουμ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη.

Έχουν προγραμματιστεί 460 συναντήσεις, που κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, γεγονός που κρίνεται ενθαρρυντικό, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν αναφορικά με την οικονομία της χώρας.

Σημειώνεται, σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ότι ξεκίνησε χθες τις εργασίες του, στη Νέα Υόρκη, το φόρουμ που αποτελεί ένα από τα κορυφαία ετήσια roadshows που διοργανώνουν οι δύο φορείς προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα σημαντικών επαφών με εκπροσώπους θεσμικών επενδυτικών οίκων, στην πρωτεύουσα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, οι κ.κ. Πλάτων Μονοκρούσος, Chief Group Economist, του ομίλου Eurobank και Ηλίας Λεκκός, Chief Group Economist, του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς, πραγματοποίησαν παρουσίαση στους επενδυτές για τα μεγέθη και τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας και των επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα. Οι ομιλητές είχαν την δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις εκπροσώπων των επενδυτικών οίκων που συμμετέχουν του φόρουμ.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτικών οίκων για τις Ελληνικές εταιρίες παραμένει υψηλό και αυτό οφείλεται στις ικανότητες των εταιριών οι οποίες, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, μπορούν να διατηρούν τον εξωστρεφή τους προσανατολισμό και να δραστηριοποιούνται με επιτυχία διεθνώς. Τελειώνοντας, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, και ιδίως από τις Η.Π.Α., για την εισροή κεφαλαίων τα οποία θα συνδράμουν καταλυτικά στην ανάπτυξη των εταιριών και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας αντιπροσωπεύει μία Ελλάδα που είναι παραγωγική, ανταγωνιστική και ανθεκτική στην κρίση. "Αναμένουμε σύντομα μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους η οποία θα απελευθερώσει τις σημαντικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της και στην απασχόληση και θα ανταμείψει αυτούς που έγκαιρα έχουν επενδύσει στην Ελλάδα", κατέληξε ο πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015, 22:19