Οι επενδυτές δεν δείχνουν διάθεση για μεγάλες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης μιας κρίσιμης εβδομάδας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αγορές να αντιδράσουν σχετικά εύκολα από τις πρώτες στηρίξεις τους.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, η γερμανική οικονομία έχει αρχίσει να επηρεάζεται από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, με αποτέλεσμα αρκετοί μακροοικονομικοί δείκτες να σημειώνουν αρνητικές ενδείξεις που είχαν να εμφανιστούν αρκετά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ισπανία, ο υπουργός Οικονομικών, de Guindos, τόνισε ότι, από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί για τις ισπανικές τράπεζες, το ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι 60 δισ. ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές -σύμφωνα με το μεσημεριανό σχόλιο της FXCM- διακρίνουν μια αμηχανία των επενδυτών, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά σημαντικών γεγονότων, τα οποία είναι πιθανά να αλλάξουν εντελώς τη ροή των αγορών.

Η ισοτιμία EUR/USD αντέδρασε από το 1,2500 και κινήθηκε προς το 1,2525, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX επιχειρεί να προσεγγίσει τις 7.000 μονάδες. Για τη συνέχεια δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης