Σε υψηλότερα επίπεδα έναντι των περισσότερων κύριων νομισμάτων αναρριχήθηκε το ευρώ τη στιγμή που οι ασιατικοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα εγκρίνουν νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ισχυροποιήθηκε 0,8% φθάνοντας στο 1,4390 ανά δολάριο και ανατιμήθηκε 0,7% στα 116,46 γιέν στις 11:26 π.μ. στο Τόκιο. Στα επίπεδα ρεκόρ των 82,62 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ αναρριχήθηκε το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας. Ο περιφερειακός δείκτης της Ασίας, MSCI Asia Pacific, σημείωσε άνοδο 1,1%, περιορίζοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες που σημείωσε σε ένα έτος.
Μέχρι τα τέλη του μήνα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αποφασίσουν για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημερινά στοιχεία στην Κίνα- τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο- έδειξαν, ότι, ο Leading Index αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με χαμηλότερο των προβλέψεων ρυθμών στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Το ευρώ ανατιμήθηκε έναντι των 13 από τα 16 πιο δραστήρια νομίσματα. Χθες, υποχώρησε έναντι των 14, μετά τη χθεσινή απόρριψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, των νέων μέτρων του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπλέον περικοπές 6 δισ. ευρώ και σχέδιο επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας, το ουόν της Νότιας Κορέας και το ρίνγκιτ της Μαλαισίας, ενώ πτωτικά κινήθηκε το γιέν έναντι των 13 από τα 16 κυριότερα νομίσματα. Εναντι του ευρώ διαμορφώθηκε χαμηλότερα κατά 0,5% φθάνοντας στα 116,19 γιέν. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία τον Απρίλιο αυξήθηκε 1% έναντι του Μαρτίου, καταγράφοντας μείωση ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας στο Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dollar Index, που δείχνει την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων υποχώρησε για τέταρτη ημέρα κατά 0,5%. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν τα αμερικανικά ομόλογα δεκαετούς διάρκειας, στο 3,07%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης