Η έξοδος της χώρας μας από την κρίση θα έλθει μόνο από την πιστή υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής που βρίσκεται, χωρίς παλινδρομήσεις και χωρίς αναίτιες καθυστερήσεις και αδράνειες, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Οι βάσεις για την επίτευξη της ουσιαστικής δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδος έχουν ήδη τεθεί, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι αυτό που απαιτείται τώρα είναι “η αποτελεσματική εφαρμογή στην πράξη των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη θεσπιστεί καθώς η πραγματική ενεργοποίηση της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα πρέπει να επεκταθεί ουσιαστικά στους τομείς της ενέργειας και της υγείας με στόχο την είσπραξη άνω των 50 δισ. ευρώ έως το 2020”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης είναι απαραίτητα η άμεση εντατικοποίηση της διαδικασίας υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου και των συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό και αναγκαίο.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την πλήρη ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και την ουσιαστική βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, μπορεί να οδηγήσουν σε έγκαιρη ανάκαμψη της οικονομίας και σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012 και μετά, πράγμα που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δημοσιονομική προσαρμογή και στη μείωση του δημοσίου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης