Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 4,5 τόνους λαθραίων τσιγάρων τα οποία προέρχονταν από την Ελλάδα μπλόκαραν οι Ιταλικές Αρχές στη Νάπολη. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού στο παρελθόν οι Ιταλοί «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν εντοπίσει πολλές φορές φορτία τα οποία προφανώς και  ξεφεύγουν από τις Ελληνικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που στήθηκε, συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, ένας Ουκρανός και ένας Σενεγαλέζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον Έλληνα πρόκειται για τον 45χρονο Νίκο Υφαντίδη. Τα λαθραία τσιγάρα είναι μάρκας «Chesterfield» και «Mark1» και ήταν κρυμμένα μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες λαμαρίνες εντός μεγάλου φορτηγού. 

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Υψηλόβαθμος Ιταλός αξιωματικός της  Guardia di Finanza ανέφερε στο zougla.gr πως το φορτίο προερχόταν από Ελληνικό λιμάνι , ενώ το φαινόμενο διακίνησης φορτίων με λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα στην Ιταλία είναι συχνό και υπάρχουν ενδείξεις πως η Ιταλική Μαφία προφανώς  παρέχει κάλυψη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης