Την περικοπή 4,5 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας, ύστερα από πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών του.

Οι περικοπές, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τα 10,5 δισ. ευρώ το 2013 και τα 11 δισ. ευρώ το 2014, θα μεταθέσουν την αύξηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του φόρου κατανάλωσης μέχρι τον Ιούλιο του 2013 και θα συμβάλουν στην εξασφάλιση των κονδυλίων για την οικονομική βοήθεια στη βιομηχανική περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια, η οποία επλήγη τον περασμένο Μάιο από διαδοχικούς ισχυρούς σεισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, το νέο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής προβλέπει τη μείωση νοσοκομειακών δαπανών, την περικοπή στο μισό του αριθμού των τοπικών κυβερνήσεων, τη σταδιακή μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και των στελεχών του Δημοσίου κατά 20%.

«Οι περικοπές σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μειώσουν την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες και αντίθετα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας» εξήγησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Mario Monti.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης