Κ. Παπανάτσιου: Τον Απρίλιο θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, 09:50
Κ. Παπανάτσιου: Τον Απρίλιο θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις
Τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να «ανοίξει» η ιστοσελίδα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τον φόρο εισοδήματος του 2016, όπως έκανε γνωστό από τη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Πιστεύουμε ότι θα ανοίξει το Taxis αρκετά νωρίς φέτος. Με μια συζήτηση που είχα με τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων (σ.σ. Γιώργο Πιτσιλή), θα ξεκινήσει μάλλον τον Απρίλιο. Δεν περιμένουμε νωρίτερα» ανέφερε η κα. Παπανάτσιου, η οποία ήταν κεντρική ομιλήτρια σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η συνδικαλιστική παράταξη «Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων», ενόψει των εκλογών της 11ης Δεκεμβρίου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Η υφυπουργός εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός, που κατατίθεται στην Βουλή, δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, ενώ επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Όλοι οι φόροι είναι αποφασισμένοι και ψηφισμένοι. Δεν θα ψηφίσουμε νέους φόρους» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς παραμένει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης.

«Τα περιθώρια είναι πολύ στενά και θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις σπατάλες που υπάρχουν, αν αφαιρέσουμε τις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, το μέρος των δαπανών που μπορούν να γίνουν περικοπές, είναι μόλις 6 δισ. και σ’ αυτό το ποσό οι σπατάλες δεν μπορούν να είναι περισσότερες από το 20%, δηλαδή 1,2 δισ. ευρώ» τόνισε η Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ διερωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, να υπόσχεται ότι θα τις μειώσει κατά 4,1 δισ.;

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα ποσά από τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (1,8 δισ. μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα και άλλα 1,7 δισ. έως τον Ιούνιο του 2017) θα καταλήξουν στην πραγματική οικονομία για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, είπε ότι ουσιαστικά έχει κλείσει και τόνισε: «έχουμε ένα 90 με 95% στη συμφωνία και στο Eurogroup της Δευτέρας, περιμένουμε να έχουμε τουλάχιστον συμφωνία επί της αρχής. Πολιτική συμφωνία θα έχουμε». Υπενθύμισε, επίσης, ότι τα έσοδα που θα προκύψουν μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων, για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελούσια αποκάλυψη, δεν έχουν συνυπολογιστεί στα έσοδα του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι θα χρήματα αυτά δώσουν μια επιπλέον «ανάσα» στην οικονομία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, 09:56