Καλά αποτελέσματα φέρνει η ρύθμιση για τις οφειλές στα ταμεία: 20 εκατ. σε 10 μέρες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 00:38
Καλά αποτελέσματα φέρνει η ρύθμιση για τις οφειλές στα ταμεία: 20 εκατ. σε 10 μέρες
Η νέα ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία έφερε έσοδα που ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο δεκαήμερο της εφαρμογής του νέου μοντέλου ρύθμισης.Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας στο διάστημα αυτό, κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν 17.690 αιτήσεις, ενώ ρυθμίστηκαν συνολικά 921 εκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ, έχουν τεθεί σε λειτουργία, οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω των οποίων θα είναι στο εξής δυνατή η υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης μέσω διαδικτύου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση, αφού πρώτα επιλέξουν τον επιθυμητό τύπο ρύθμισης, τον τρόπο εξόφλησης (εφάπαξ ή δόσεις) και τον αριθμό των δόσεων (όπου απαιτείται). Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το απαιτητό κάθε φορά ποσό πληρωμής σε περίπτωση ρύθμισης ή το συνολικό ποσό εξόφλησης της οφειλής τους.

Για τους οφειλέτες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Ιδρύματος στην ενότητα "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες" . Οι οφειλέτες, εργοδότες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορούν να κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ).

Οι άλλες κατηγορίες οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (π.χ. ασφαλισμένοι με οφειλές από παροχές ή συντάξεις, παλιοί εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ή εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων που δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά την ΑΠΔ), και οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, των οποίων οι οφειλές έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Πιστοποίηση Οφειλετών ΚΕΑΟ" και να κάνουν χρήση των κωδικών που δήλωσαν κατά την πιστοποίησή τους στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 00:38