Γαλλία η χώρα των ανέργων… Ακούγεται υπερβολικό, αλλά ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε διάστημα μόνο ενός μηνός – από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο- κατά 45.000.

Οι αριθμοί που στη συγκεκριμένη περίπτωση λένε την απόλυτη αλήθεια για την καταστροφική πορεία της γαλλικής οικονομίας, επιβεβαιώνουν την τάση που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι και απλώς επιδεινώθηκε στο μεσοδιάστημα λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την αύξηση των ανέργων το διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος, ο αριθμός τους διευρύνθηκε κατά τουλάχιστον 200.000 στο σύνολο του 2008.

Ο αριθμός των ανέργων πέρασε το «συμβολικό όριο» των δύο εκατομμυρίων τον Οκτώβριο. Αργότερα, το Νοέμβριο ο αριθμός αυτών που ζητούσαν εργασία αυξήθηκε κατά 64.000, φθάνοντας τα 2.068.500.  Πλέον είναι πάνω από τα 2.100.000 ανθρώπους.

Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καθώς δεν έκανε λόγο για ενδεχόμενη συνέχιση της τάσης αυτής τους επόμενους μήνες. “Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η διασφάλιση στο μέγιστο δυνατόν των θέσεων εργασίας”, επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα για το πως θα επιτευχθεί αυτό από τη στιγμή που η Γαλλία αναμένεται να γνωρίσει αρνητική ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 και της οποίας ούτε το πρώτο τρίμηνο του 2009 θα είναι καλό, και ουσιαστικά η χώρα είναι σε ύφεση, η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας δεν είπε κουβέντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης