Mια επιτυχημένη Ευρωζώνη χρειάζεται μια «ενιαία διακυβέρνηση», προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ενιαίο νόμισμα, χωρίς ενιαία διακυβέρνηση», για να προσθέσει ότι «η κατανόηση του ευρώ σημαίνει για μένα ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν μια πιο συντονισμένη οικονομική πολιτική, μια πιο συντονισμένη πολιτική χρέους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπερασπίστηκε την απόφαση της Βρετανίας να μείνει εκτός ευρώ, κάνοντας λόγο για δυνατότητα «να κάνουμε πράγματα σε εμάς, για εμάς, μόνοι μας».

«Πάντα πίστευα ότι οι διαφορετικές χώρες χρειάζονται να έχουν διαφορετικές οικονομικές πολιτικές, με τα επιτόκια να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους» είπε.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η Βρετανία επιθυμεί να υπάρχει ένα ισχυρό ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να λύσουν τα προβλήματα που έχουν, θέλουμε να είμαστε στην ενιαία αγορά, θέλουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε στο ευρώ» είπε ο Κάμερον.

«Το ευρώ είναι ένα σχέδιο σε εξέλιξη, που μπορεί να κινηθεί με διάφορους τρόπους. Όλες αυτές οι χώρες πρέπει να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης