Τέλος στα σενάρια περί… διαπραγμάτευσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κυκλοφορούσαν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στη Γαλλία, έβαλε ο επικεφαλής του Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο Jean-Claude Juncker εξήγησε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF τη Δευτέρα πως κατέστησε σαφές στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, François Hollande, ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δε θα είναι δυνατόν να αλλάξει η ουσία του Δημοσιονομικού Συμφώνου και δε θα υπάρξει κάποια επίσημη νέα διαπραγμάτευση προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο «να προστεθούν στοιχεία που αφορούν στην ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης».

«Είναι σωστό ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, εκτός από το να κάνει οικονομία. Πρέπει να δώσουμε και ελπίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης