Σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται ο θαλάσσιος τουρισμός στη χώρα μας, τονίζει σε παρέμβαση του ο Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας του «Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι από τη μια αδειάζουν οι μαρίνες από σκάφη και από την άλλη οι ναυλώσεις βαίνουν μειούμενες.

Όπως τονίζει ο κ. Βερνίκος: «Στο Αιγαίο έχουμε τον άμεσο ανταγωνισμό από τη γειτονική μας χώρα, την Τουρκία. Τονίζω ότι έτσι όπως βαδίζουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε χάσει τον οικονομικό πόλεμο του Αιγαίου. Τα σκάφη με ελληνική σημαία συνέχεια φεύγουν από τις θάλασσές μας. Το ίδιο και τα σκάφη αλλοδαπών. Οι μαρίνες που μέχρι πρόσφατα ούτως ή άλλως είχαν πρόβλημα επάρκειας θέσεων ελλιμενισμού, ήδη αδειάζουν. Γίνεται μια μεγάλη απο-επένδυση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις ναυλώσεις, το 2012 είναι πεσμένες ως αποτέλεσμα της γενικής εικόνας που επικρατεί, σημειώνει. Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις το Μάιο του 2012, σε σχέση με το Μάιο του 2011, παρουσιάζουν υστέρηση 30%, ενώ αναμενόταν βελτίωση λόγω κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης