H Tράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει τον σημερινό ρυθμό νομισματικής χαλάρωσης για μια παρατεταμένη περίοδο, ώστε να δώσει στον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε περιθώριο για να ολοκληρώσει το έργο οικονομικής μεταρρύθμισης, ανέφερε την Παρασκευή ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σημειώνεται ότι υπό την καθοδήγηση του κ. Άμπε η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει θέσει στόχο να επιτύχει πληθωρισμό 2% σε δύο χρόνια, έως τις αρχές του 2015. Τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε ένα τεράστιο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο διεθνής οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον απηύθυνε έκκληση στην κεντρική τράπεζα να καταστρώσει ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο.

«Ο σημερινός επιθετικός ρυθμός νομισματικής πολιτικής μπορεί να χρειαστεί να διατηρηθεί για μια παρατεταμένη περίοδο» σημείωσε το ΔΝΤ σε έκθεσή του για την ιαπωνική οικονομία.

Παράλληλα, το Ταμείο επαίνεσε την ιαπωνική κεντρική τράπεζα για τη σταθερή πρόοδο που έχει σημειώσει στην αύξηση του πληθωρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, ακόμα, πως αυτήν τη στιγμή δεν χρειάζεται αύξηση του ρυθμού αγοράς στοιχειών ενεργητικού. Αντίθετα, κάλεσε την τράπεζα να διατηρήσει ένα περιθώριο κινήσεων για να αντιμετωπίσει καθοδικούς κινδύνους, όπως μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης