Τον κώδωνα του κινδύνου στους Βρετανούς πολίτες κρούει η οργάνωση προστασίας των καταναλωτών «Focus», καθώς μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών ο αριθμός των ατόμων που έχουν συνάψει καταναλωτικά δάνεια ημέρας με τοκογλυφικούς όρους έχει τετραπλασιαστεί.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, το τυπικό επιτόκιο για τα δάνεια αυτού του τύπου κυμαίνεται από 13% έως 18% για κάθε 100 λίρες δανεισμού, ωστόσο αρκετές διαδικτυακές υπηρεσίες παροχής τέτοιων οικονομικών διευκολύνσεων βάζουν «χαράτσι» σε ποσοστό που ξεπερνά ακόμα και το 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την χρηματοπιστωτική ύφεση, η ζήτηση για βραχυπρόθεσμο δανεισμό αυξήθηκε χαρακτηριστικά, παρά τα τοκογλυφικά επιτόκια που επιβάλλουν οι διάφορες πιστωτικές υπηρεσίες», επισήμανε η Marie Burton, ειδική επί των οικονομικών υποθέσεων στην «Focus».

«Τέτοιου είδους επιτόκια για οφειλέτες που δεν εξοφλούν εγκαίρως τις δόσεις των δανείων τους ενδέχεται να τους οδηγήσουν στη λεγόμενη παγίδα του χρέους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της «Focus», τουλάχιστον 1,2 εκατ. άτομα έχουν καταφύγει από το 2006 στον αυθημερόν δανεισμό και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί, με δεδομένη την βαθιά ύφεση που εξακολουθεί να διέρχεται η Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης