Κανονικά η καταβολή μισθών- συντάξεων του ΙΚΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 01:37
Κανονικά η καταβολή μισθών- συντάξεων του ΙΚΑ
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αδυναμία του ιδρύματος να καταβάλει συντάξεις και επιδόματα εορτών.


«Μπροστά στα πολυάριθμα δημοσιεύματα και στις πληροφορίες που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους συνταξιούχους, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, νιώθει το χρέος να διαβεβαιώσει ότι η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά» αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΚΑ.

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε με δηλώσεις του και ο διοικητής του Ταμείου Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), Γεράσιμος Βουδούρης.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στη Βουλή και ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, ώστε έως το τέλος του χρόνου να καταβληθούν χωρίς πρόβλημα μισθοί και συντάξεις.

Τα προβλήματα ρευστότητας στα Ταμεία δημιουργούνται εξαιτίας της μείωσης των εισφορών, λόγω της ύφεσης και της αύξησης της ανεργίας. Για τον λόγο αυτό μόνο για τα 2011, έχουν εγκριθεί επιχορηγήσεις προς τα Ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνουν 450 εκατ. για τις συντάξεις Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 09:00


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 01:47