Μόλις το 1/4 των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τις άλλες χώρες-μέλη της, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αντιμετωπίζει ένα εσωτερικό πολιτικό δίλημμα για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να συμφωνήσει να δοθεί περισσότερος χρόνος ή περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, προκειμένου να επανέλθει σε πορεία εκπλήρωσης των όρων της δανειακής σύμβασης, ύψους 174 δισ. ευρώ, που είχε συνάψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα των Financial Times/Harris, οι διαθέσεις των Γερμανών είναι σχεδόν διαμετρικά αντίθετες με αυτές στην Ιταλία και στην Ισπανία, όπου όσοι ερωτήθηκαν εμφανίστηκαν πολύ πιο διστακτικοί στο να συμφωνήσουν με το ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.000 ενηλίκων στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία κατέδειξε ότι μόλις ένα 26% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει ποτέ τα δάνειά της», έναντι ενός 77% των Ιταλών και του 57% των Ισπανών.

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί οι οποίοι ερωτήθηκαν δεν νομίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προβεί σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που να είναι επαρκείς ώστε να απαλλαγεί από την ανάγκη να δέχεται διεθνή οικονομική βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δήλωσαν «σχετικά σίγουροι» ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα μπορέσει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Παρά τις διαιρέσεις τους σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι ερωτηθέντες ενήλικες στις τέσσερις χώρες- μέλη της Ευρωζώνης παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι ηγέτες τους θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

Ωστόσο, το 44% των Βρετανών είπε πως δεν είναι «διόλου βέβαιοι» ότι οι διαμορφωτές πολιτικής θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Διαβάστε επίσης: Δύο στους τρεις Αυστριακούς αντίθετοι σε νέα παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012, 11:52

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης