Προβληματισμένος για την καθυστέρηση σύστασης πλατφόρμας στην Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν.

Μιλώντας στην EurActiv, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρόκειται για μία πρόταση την οποία έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από κάποιους μήνες στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι τράπεζες λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων δεν μπορούν να αυξήσουν τη χρηματοδότηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί μέρος των ελληνικών διαρθρωτικών κονδυλίων μαζί με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και ιδιωτικά κεφάλαια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κεφαλαιακή βάση για την πλατφόρμα.

Πάνω σε αυτήν τη βάση θα στηριχτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για την παροχή μακροπρόθεσμων δανείων, τα οποία θα προωθούνται μέσω της πλατφόρμας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Ωστόσο, αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση της πλατφόρμας, ο κ. Κατάινεν είπε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και πολύ καιρό, αν και η Αθήνα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης