Έτοιμη είναι η Ρουμανία να συμμετάσχει στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Η ρωσική εταιρεία Gazprom δημοσίευσε -μία ημέρα μετά από τις συνομιλίες που είχε στο Βουκουρέστι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, με τον υπουργό Οικονομίας της Ρουμανίας, Άντριεν Βιντεάνου,- πως η Ρουμανία επιβεβαίωσε και μεταβίβασε στη ρωσική πλευρά τα απαραίτητα έγγραφα για την προετοιμασία της μελέτης βιωσιμότητας για τη «διαδρομή» του αγωγού στο ρουμανικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μια σειρά διμερών θεμάτων ενέργειας, η προοπτική των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, η συνεργασία με την Romgaz στο πεδίο της ανάπτυξης υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, καθώς και η μεταφορά φυσικού αερίου, σε συνεργασία με την Transgaz» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gazprom.

Η ρωσική εταιρεία χαρακτηρίζει στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις με τη Ρουμανία στο πεδίο της ενέργειας και εκφράζει την ελπίδα να ενισχύσει τους «δεσμούς» της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα, ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε πως πέρυσι συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την πρώτη παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στη Ρουμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης