Σχεδόν το 40% των Αμερικανών πολιτών θεωρούν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί του προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama, ευθύνονται για τη διόγκωση του ελλείμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση των «Washington Post» και «ABC News», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Αμερικανών που απάντησαν ότι ο Obama επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας αυξήθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο φθάνοντας στο 37%, διαπίστωσε η δημοσκόπηση.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι Αμερικανοί που κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους για τα προβλήματα στην οικονομία, αποφάνθηκε η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 90% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι καλή, το 85% ότι ζουν με δυσκολία και τέσσερις στους πέντε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία δουλειά. Οι πιθανότητες επανεκλογής του Barack Obama το 2012 εξαρτώνται από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει το ποσοστό της ανεργίας που ανέρχεται σε 9,2%.

Παράλληλα, οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι προτιμούν τον Obama σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας παρά τους Ρεπουμπλικάνους.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 14 με 17 Ιουλίου και έχει περιθώριο σφάλματος συν-πλην 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης