Στην αναστολή της λειτουργίας του μηχανισμού αυτόματης διακοπής των συναλλαγών, που οδήγησε στη διακοπή των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Κίνα σήμερα και τη Δευτέρα, προχώρησαν οι αρχές της χώρας.

Ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο η χρήση του πυροδότησε πανικό στις αγορές και δεν επέφερε τη σταθεροποιητική πορεία που προέβλεπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Κίνα, διακόπηκαν 30 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών, όταν οι τιμές των μετοχών διολίσθησαν κατά περισσότερο από 7%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα επιτάχυνε την υποτίμηση του γιουάν στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2011, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των κινεζικών εξαγωγών απέναντι στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση της δραστηριότητας της κινεζικής οικονομίας.

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σενζέν σταμάτησαν τη λειτουργία τους (με τη λειτουργία του μηχανισμού αυτόματης διακοπής των συναλλαγών) μετά από την πτώση 7,32% και 8,35% που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης