Κίνα: Η υψηλής ποιότητας ανάπτυξη αποτελεί επιτακτική ανάγκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 14:01
Κίνα: Η υψηλής ποιότητας ανάπτυξη αποτελεί επιτακτική ανάγκη
Η Κίνα πρέπει να εφαρμόσει νέες ιδέες και να εστιάσει σε νέους στόχους στο οικονομικό έργο της για το επόμενο έτος, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC). O Σι έκανε τις δηλώσεις αυτές την Τετάρτη σε συμπόσιο, το οποίο παρακολούθησαν εκπρόσωποι μη κομμουνιστικών κομμάτων και κομματικά ανένταχτοι.

«Το ουσιαστικό χαρακτηριστικό της οικονομίας στο σημερινό στάδιο είναι ότι βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, από μία φάση ταχείας οικονομικής μεγέθυνσης σε ένα στάδιο ανάπτυξης υψηλής ποιότητας», τόνισε ο Σι, προσθέτοντας: «Από τώρα έως το εγγύς μέλλον, η υψηλής ποιότητας ανάπτυξη αποτελεί τη θεμελιώδη προϋπόθεση για τον καθορισμό αναπτυξιακών ιδεών, τη διατύπωση οικονομικών πολιτικών και την εφαρμογή μακροοικονομικών μέτρων».

Η επίτευξη υψηλής ποιότητας ανάπτυξη είναι επιτακτική για να διατηρήσει η Κίνα μία βιώσιμη και υγιή ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, σημείωσε ο Σι, προσθέτοντας ότι είναι επίσης επιτακτική η προσαρμογή στη μεταβολή της βασικής αντίφασης που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η πλήρης οικοδόμηση μίας σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 14:01