Με πτώση έκλεισαν και σήμερα τα κινεζικά χρηματιστήρια, παρά τις παρεμβάσεις που έκαναν οι Αρχές της χώρας για να σταθεροποιήσουν τις αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες 7% και τη διακοπή της συνεδρίασης, που προκάλεσαν μαζικές πωλήσεις σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Στην Ευρώπη, περιορίζεται η άνοδος που σημείωναν τα χρηματιστήρια μετά το άνοιγμά τους, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να καταγράφει κέρδη 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης έκλεισε με πτώση 0,3% έπειτα από μία συνεδρίαση μεγάλων διακυμάνσεων, με τον δείκτη να σημειώνει ενδοσυνεδριακά απώλειες έως 3,2% και κέρδη έως 1%. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,4% και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης S&P/ASX 200 του χρηματιστηρίου της Αυστραλίας (-1,6%).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται πηγές, κινεζικά κρατικά ταμεία αγόραζαν σήμερα μετοχές για να στηρίξουν τα χρηματιστήρια και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας έστειλε το μήνυμα ότι η απαγόρευση πώλησης μετοχών από μεγάλους επενδυτές θα διατηρηθεί και μετά την προγραμματισμένη λήξη της αυτήν την εβδομάδα.

Η κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τα χρηματιστήρια να ανακοινώσουν στις εισηγμένες εταιρείες ότι η απαγόρευση πωλήσεων από τους μεγάλους μετόχους τους θα ισχύει και μετά τις 8 Ιανουαρίου, ανέφεραν οι πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινεζικές Αρχές, οι οποίες έλαβαν πρωτοφανή μέτρα για να στηρίξουν τις μετοχές κατά τη διάρκεια του κραχ που σημειώθηκε το καλοκαίρι, παρεμβαίνουν εκ νέου για να αντιμετωπίσουν τη νέα βουτιά που προκάλεσε τη μείωση των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων κατά 590 δισ. δολάρια, στη χειρότερη χρηματιστηριακή συνεδρίαση στην αρχή έτους που έχει σημειωθεί ποτέ.

Διαβάστε επίσης: “Κραχ” στα ασιατικά χρηματιστήρια
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016, 09:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης