Μικρή άνοδο σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές σήμερα έπειτα από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, χάρη στις μετοχές που σχετίζονται με την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος».

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 3.080,53 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 9.885,34 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 0,77% κλείνοντας στις 1.802,49 μονάδες.

Πάνω από 2.000 μετοχές ενισχύθηκαν και στα δύο χρηματιστήρια, με τις μετοχές που σχετίζονται με την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» να ηγούνται της ανόδου. Σχεδόν 20 χώρες και πάνω από 20 διεθνείς οργανισμοί αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες συνεργασίας με την Κίνα κατά τη διάρκεια του Φόρουμ για τη Διεθνή Συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» (Belt and Road Forum for International Cooperation) που θα γίνει στις 14 και 15 Μαΐου στο Πεκίνο με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 110 χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης