Κίνδυνος απώλειας δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 17:50
Κίνδυνος απώλειας δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ
Σοβαρός κίνδυνος για δραστική μείωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη χώρα μας ελλοχεύει στις Βρυξέλλες, καθώς οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε δραματική καμπή και πιθανότατα οδεύουν στην ολοκλήρωσή τους.

Είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο, η Ελλάδα να βρεθεί από την «αναμονή» περίπου 20 δισ. ευρώ στη δυσχερή θέση να κατοχυρώσει ποσό στο ύψος μόλις των 12 δισ. ευρώ για τη νέα περίοδο κοινοτικής χρηματοδότησης. Aυτό, σε μία περίοδο που το ΕΣΠΑ θα κληθεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην περίοδο εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση.

Η ελληνική κυβέρνηση, πλήρως απορροφημένη από τις διαβουλεύσεις για το πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ, κινδυνεύει να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων. Οι διαβουλεύσεις για τους σχετικούς κανονισμούς -οι οποίοι ουσιαστικά προκαθορίζουν και τα ποσά του ΕΣΠΑ- βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ενώ αρχικά υπήρχε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους το πρώτο τρίμηνο του 2013, τώρα γίνεται λόγος για κλείσιμο, ουσιαστικά, του κοινοτικού προϋπολογισμού ακόμα και τον ερχόμενο μήνα, στο άτυπο Συμβούλιο Κορυφής!

Πηγή:imerisia

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 17:58