Κινητά: Μείωση έως και 60% στην επικοινωνία με εξωτερικό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 09:40
Κινητά: Μείωση έως και 60% στην επικοινωνία με εξωτερικό

Φθηνότερα, έως και 60%, θα πληρώνουν από την 1η Ιουλίου οι Ευρωπαίοι πολίτες τις κλήσεις, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SΜS) και τη μεταφορά δεδομένων από κινητό τηλέφωνο, καθώς τίθεται σε ισχύ ο νέος κοινοτικός κανονισμός για την περιαγωγή.

Το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ ενέκρινε επισήμως τους νέους κανόνες, τους οποίους είχε προτείνει η Κομισιόν τον περασμένο Σεπτέμβριο, και εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο.

Έτσι, οι καταναλωτές δε θα καταβάλλουν περισσότερο από 11 λεπτά (χωρίς ΦΠΑ) για την αποστολή μηνύματος στην ΕΕ από το εξωτερικό.

Επίσης, οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να χρεώνουν τους πελάτες τους ανά δευτερόλεπτο - και όχι ανά λεπτό - μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς κατά 24%.

Ακόμα, θα μειωθούν ουσιαστικά τα τέλη για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο με κινητό τηλέφωνο, με την καθιέρωση ανωτάτου ορίου χονδρικής 1 ευρώ για κάθε μεταφόρτωση ενός megabyte. Προς το παρόν η μέση τιμή είναι 1,68 ευρώ ανά megabyte.

Οι καταναλωτές θα προστατεύονται από τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τη διακοπή της παρεχόμενης υπηρεσίας, όταν ο λογαριασμός φθάσει τα 50 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 09:40