Κοινωνικά μέτρα για τους φτωχότερους και φοροελαφρύνσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της γαλλικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πανεθνική συνέντευξή του και μόλις μια εβδομάδα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του, ο Σαρκοζί είπε ότι έχει δώσει ραντεβού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις 18 Φεβρουαρίου και ότι θα κάνει προτάσεις για τη στήριξη των γαλλικών νοικοκυριών.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πιθανότητα να μειώσει τους φόρους για τους λιγότερο πλούσιους, τη μεσαία τάξη ή να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές. Πρόσθεσε ότι μελετά κανόνες για τον καλύτερο καταμερισμό των κερδών των επιχειρήσεων μεταξύ εργαζομένων και μετόχων.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκανε καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει διάλογος μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ότι θα μειωθεί κατά 8 δισεκατομμύρια ευρώ ο φόρος επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις, ώστε να μείνουν τα εργοστάσια στη Γαλλία και βεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, για το οποίο εξελέγη τον Μάιο του 2007.

«Φυσικά, θα συνεχίσουμε τη μεταρρύθμιση της χώρας, αυτή είναι η εντολή που έλαβα, αυτό είναι το καθήκον μου», τόνισε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση, τη χαρακτήρισε κρίση του αιώνα, χωρίς προηγούμενο.

“Θα πρέπει να τη λάβω υπόψη μου και να ενεργήσω έτσι ώστε η Γαλλία να μπει όσο το δυνατόν πιο αργά στην κρίση και να βγει από αυτήν το συντομότερο δυνατόν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικολά Σαρκοζί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης