Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή κατά τη διαμαρτυρία των εποχιακών ωρομίσθιων που εργάζονται στο δημόσιο. Οι διαμαρτυρόμενοι αντιδρούν στην καταρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα η οποία περιλαμβάνει την μη επαναπρόσληψη 992 ωρομίσθιων κρατικών υπαλλήλων, στέλνοντας τους ουσιαστικά στην ανεργία.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθουν στο ισόγειο του Υπουργείου Οικονομικών απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχείρησαν μάλιστα ν’ ανέβουν στο γραφείο του Υπουργού από το κλιμακοστάσιο όμως η προσπάθεια τους ανακόπηκε από τους ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ακολούθως οι διαμαρτυρόμενοι εξήλθαν του Υπουργείου Οικονομικών.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στην Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διαμαρτυρία των εποχιακών ωρομίσθιων που εργάζονται στο δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαμαρτυρόμενοι εισήλθαν μέσα στη Βουλή και εισέβαλαν στην αίθουσα Λεμεσός, όπου ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου συσκεπτόταν με υπηρεσιακούς της Βουλής.

Πηγή: sigmalive.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης