Εν μέσω των ζοφερών προβλέψεων για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και για το 2013, το Υπουργείο Οικονομικών δηλώνει έτοιμο να παραμείνει προσηλωμένο στη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων, καθώς και στην υλοποίηση αναπτυξιακών μέτρων και πολιτικών που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, εξετάζονται όλες οι παράμετροι για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων του τραπεζικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει δύσκολη χρονιά το 2012, για το οποίο προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η ανεργία θα σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα το 2013.

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για την κυπριακή οικονομία σε ποσοστό 1,2% του Α.Ε.Π. για το 2012 και θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,8% για το 2013.

Το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η απόκλιση μεταξύ των δικών του προβλέψεων και εκείνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οφείλεται στο ότι δεν ελήφθη υπ’ όψιν το ενδεχόμενο να υπάρξει βελτίωση στους τομείς των υπηρεσιών και του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης