Με ανοιχτή ατζέντα συζήτησης, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με την ανώτατη ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου, τον πρόεδρο Κρίστη Χασάπη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Χούρικαν, και της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, τον πρόεδρο της επιτροπείας Νικόλα Χατζηγιάννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάριο Κληρίδη.

Μια εβδομάδα πριν την επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών θα μπορέσει να ενημερωθεί από την ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου για όλα τα μεγάλα θέματα, με αιχμή του δόρατος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων που θα έχει ο υπουργός με τις διοικήσεις των δυο πιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με τον δανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τις αναδιαρθρώσεις, τα επιτόκια και τους μεγαλοοφειλέτες.

Η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποτελεί ένα από τα σημεία-κλειδιά για την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής και την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθεί είναι το θέμα της ρευστότητας που συνδέεται με την άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης