Δύο σημαντικές συσκέψεις για την οικονομία πραγματοποιούνται σήμερα στο προεδρικό, υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, στις 09.30 ξεκίνησε συνάντηση τόσο με την ηγεσία του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών όσο και με την ηγεσία του Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθούν τρόποι αναστροφής της εικόνας που έχει δημιουργηθεί μετά την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η οποία κατατάσσει την Κύπρο στον κατάλογο των χωρών που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα όσον αφορά στη φορολογική διαφάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση θα παραστούν επίσης εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ, ο διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και οι πρόεδροι του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε αυτή αναμένεται να χαραχθεί κοινή γραμμή για τις προσπάθειες και τον συντονισμό που επιβάλλεται να υπάρξει μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επίσης, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί δεύτερη σύσκεψη, με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό της εκστρατείας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι ηγεσίες του ΚΕΒΕ, του Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορίου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για εισροή ξένων κεφαλαίων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ στις 28 Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης