Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι τραπεζικοί υπάλληλοι από τις 12.30 – 14.30, προκειμένου να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τα Ταμεία Προνοίας που μεγάλο μέρος τους ήταν κατατεθειμένο στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

Μετά το πέρας της απεργιακής κινητοποίησης οι υπάλληλοι των τραπεζών θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) και θα πορευθούν προς τη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τραπεζοϋπάλληλοι διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν καμία απόλυση συναδέλφου τους ενώ σε εγκύκλιο που απέστειλε στα μέλη της η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΕΤΥΚ παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της συμφωνίας με την Τρόικα για την επικείμενη υπογραφή του μνημονίου.

«Παρ’ όλες τις μέχρι τώρα υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας, τα θέματα τα οποία αφορούν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα», σημειώνει η ΕΤΥΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι οι προσπάθειες ως τώρα, οι κινητοποιήσεις και το μήνυμα αποφασιστικότητας του συνόλου του τραπεζικού κόσμου, «φαίνεται δεν έχει απομακρύνει πλήρως τον κίνδυνο από τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου αλλά και από τα Ταμεία άλλων εργαζομένων που μεγάλο μέρος τους ήταν κατατεθειμένο στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής».

Εκφράζεται ακόμη λύπη και έντονη ανησυχία γιατί «δεν έχει γίνει καμιά συμφωνία, ούτε έχει τροχοδρομηθεί οποιαδήποτε ενέργεια, όπως απόφαση για σχέδια εθελούσιας εξόδου, που θα απότρεπαν την ανάγκη για απολύσεις προσωπικού».

Η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι έχει κοινοποιήσει τις ανησυχίες στην πολιτική ηγεσία και παρά το ότι δείχνει κατανόηση, οι τραπεζικοί υπάλληλοι δεν τρέφουν αυταπάτες καθώς «φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό, άλλοι αποφασίζουν και επιβάλλουν τις αποφάσεις τους για την τύχη και το μέλλον μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και ότι πρέπει να διατηρείται ζωντανή η αποφασιστικότητα «να μην δεχτούμε οποιαδήποτε ρύθμιση η οποία δεν θα κατοχυρώνει τα Ταμεία Προνοίας μας, αλλά και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε απολύσεις συναδέλφων».

«Η εξαίρεση των Ασφαλιστικών Εταιρειών από το Κούρεμα (Διάταγμα) αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι αν κάποιοι «δικοί» μας, όχι η Τρόικα, ήθελαν, μπορούσαν να τα διασφαλίσουν. Δεν μπορεί να διασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ασφαλιστικών Εταιρειών και τα Ταμεία Προνοίας να θυματοποιούνται», προστίθεται.
Η ΕΤΥΚ καλεί όλους να δώσουν το παρών τους στην πορεία προς τη Βουλή για να δοθεί για ακόμα μια φορά το μήνυμα, προς όλους, «ότι οι Τραπεζικοί, αυτές τις δύσκολες ώρες, σαν μια γροθιά, με πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας δίνουν σύσσωμοι τη μάχη».

Για διευκόλυνση των συναδέλφων από τις Επαρχίες, αναφέρει η ανακοίνωση, θα υπάρχουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις για τη μεταφορά τους στη Λευκωσία. Λεπτομέρειες για τον τόπο και την ακριβή ώρα της αναχώρησης των λεωφορείων από κάθε πόλη θα ανακοινωθούν αύριο.

Πηγή: sigmalive.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης