Το αμέσως προσεχές διάστημα, ενδεχομένως, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισημοποιηθεί η νέα συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, του προτιμητέου επενδυτή Jermyn Street Real Estate και της Εθνικής Τράπεζας για την ολοκλήρωση της παραχώρησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης»

Ήπια δόμηση και περιορισμένος αριθμός κατοικιών στο σχέδιο αξιοποίησης του Αστέρα ΒουλιαγμένηςΥπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και γενικότερα της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού. Είχε δηλαδή κριθεί μη νόμιμο το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων, όπως αναφέρουν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν καταλήξει σε αναπροσαρμοσμένη, κατά τις «επιταγές» του ΣτΕ, συμφωνία, βάσει της οποίας το τίμημα διατηρείται στα 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ήπια δόμηση και περιορισμένο αριθμό κατοικιών.

400 εκατομμύρια ευρώ

Το τίμημα που έχει προσφέρει ο ανάδοχος είναι 400 εκατ. ευρώ, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να τοποθετείται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό ΕΣΧΑΔΑ προβλέπει ήπια δόμηση, ανάπτυξη, δηλαδή όπου κεντρικό ρόλο θα έχουν δασικές εκτάσεις και χώροι πρασίνου. Ο συντελεστής δόμησης θα είναι 0,1875, ενώ από το σύνολο των 60.886 τ.μ. που επιτρέπεται να δομηθούν θα αναπτυχθούν τα 56.500 τ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η κάλυψη θα είναι χαμηλή, καθώς μέρος των κατοικιών και διαμερισμάτων προβλέπεται να υλοποιηθεί στις υφιστάμενες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Η επέμβαση, δηλαδή, στο υφιστάμενο πράσινο θα είναι πολύ μικρή, ενώ οι ζώνες πρασίνου θα ενισχυθούν με πρόσθετες φυτεύσεις.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο αξιοποίησης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα αποκτήσει δύο ξενοδοχεία έξι αστέρων, τα οποία θα αντικαταστήσουν τις μονάδες Arion Hotel και Westin Hotel. Ακόμη, στη χερσόνησο Βουλιαγμένης θα δημιουργηθούν 14 πολυτελείς βίλες, το πολύ δύο επιπέδων, που θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 2.000 τ.μ. Τέλος, η περιοχή πρασίνου καταλαμβάνει έκταση 54.,1 χιλιάδων τ.μ, και αντιπροσωπεύει το 16% της συνολικής έκτασης του Αστέρα και το 9% της χερσονήσου. Στην περιοχή αυτή δεν επιτρέπεται η δόμηση.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης