Περικοπές σε μισθούς εργαζομένων στο δημόσιο και των ιδιωτικό τομέα, σε συνταξιούχους, συγχωνεύσεις και καταργήσεις 75 οργανισμών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στα νέα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την 5η δόση.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου σε ποσοστό ως και 8%, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κατά 2% και στη μείωση των υψηλών συντάξεων από 2 ως 4%,.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κόβεται το αφορολόγητο όριο στο μισό, από 12.000 ευρώ σήμερα στις 6.000 ευρώ – για τους ελεύθερους επαγγελματίες και περιορίζεται στις 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς.

Ταυτόχρονα για λόγους “κοινωνικής δικαιοσύνης” αποφασίστηκε να επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, κατεβάζοντας το όριο επιβολής ΦΑΠ από τις 450.000 ευρώ στις 300.000 ή 350.000 ευρώ καθώς και έκτακτη εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, πολυτελών ΙΧ άνω των 2000 κυβικών, ακόμη και επί των ιδιοκτησιών που έχουν πισίνες.

Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα, το οικονομικό επιτελείο, έβαλε την υπογραφή του κάτω από σκληρά μέτρα, από τα οποία περιμένει να αποδώσουν 6,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν νέο γύρο αντιδράσεων των συνδικάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοπτοραπτική» σε 75 φορείς του δημοσίου

Την κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση 75 φορέων του δημοσίου, κατά την τριετία 2012 – 2015, ανακοίνωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

Από αυτό, όπως ανέφερε, θα προκύψει όφελος 650 εκατ. ευρώ, ενώ δεν θα δίδονται και τα 2,7 δισ. ευρώ των επιχορηγήσεων κατ΄ έτος, τα οποία θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2012.

Στους συγκεκριμένους φορείς υπάγονται 7.000 εργαζόμενοι, από τους οποίους, όπως τόνισε ο κ. Πάγκαλος δεν θα απολυθεί κανένας, αλλά θα αξιοποιηθούν ύστερα από αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ.

Μεταξύ των φορέων αυτών είναι η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, ο ΟΔΔΥ, η ΕΡΤ, ο ΟΣΚ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ο ΕΟΜΜΕΧ, το ΕΙΝ, το ΕΘΙΑΓΕ και το ΙΓΜΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης